Saab sleutel behuizing of batterij vervangen

 

Saab sleutel batterij CR2032

Wat voor batterij wordt gebruikt in Saab autosleutel, afstandsbediening?

Batterij 3V (3 volt) CR2032 komt voor in sleutels, afstandsbedieningen van onder andere:
- Saab 93, Saab 9-3
- Saab 95, Saab 9-5
- Saab Sport Sedan
en andere

De Saab afstandsbedienieng is verandwoordelijk voor:
- centrale vergrendeling,
- alarm,
- startonderbreker,
- bediennen van elektrische ramen,
- bediennen van achterklep, 


Saab 93, Saab 9-3,
Saab 95, Saab 9-5 sleutel behuizing of batterij vervangen.

Saab 93, Saab 9-3,
Saab 95, Saab 9-5 sleutel behuizing of batterij vervangen.


Wees voorzichtig!
Aan de hoefijzer (sleutelbaard) gedeelte is een transponder chip gevestigd.
Let goed op dat deze er niet uitvalt of kwijt raakt.
(Door val kan hij beschadigd raken en loopt u risico dat de auto niet meer start) 

Open de behuizing en vervang de CR 2032 batterij.
Zorg ervoor dat er een nieuwe batterij klaar ligt. Soms door lang wachten (varieert per type sleutel en automerk) moet de sleutel gesynchroniseerd worden. Dat houd in dat de afstandsbediening op nieuw ingeleerd moet worden. Na het vervangen van de batterij werkt de sleutel nog steeds niet, wat kan dat betekenen?

- afstandsbediening moet op nieuw geprogrammerd worden,
- mogelijk zijn de drukknoppen (microschakelaars) versleten en moeten vervangen worden  

Saab sleutel drukknop MicroSwitch  Voor hoe lang kan een nieuwe 3V lithium batterij in de Saab afstandsbediening volhouden?

Tussen 1-4 jaar. Dan verdwijnt het bereik, moet je steeds dichter bij de auto komen staan om de auto met de afstandsbediening te openen. De rode LED op de afstandsbediening brandt steeds minder fel. Standaard bereik van de afstandsbediening met een goede batterij is ongeveer 5 meters vanaf de auto - geldt bij oudere modellen. In nieuwere modellen is het bereik van de afstandsbediening zelfs tot 50 m.

Het beste is om meteen de batterij te vervangen als je ziet dat de spanning / bereik minder wordt.

LET OP!
Bij kou / winter gebruik van de afstandsbedienien met een zwakke batterij kan leiden tot uitval.Saab sleutel werkt niet, betekend dit altijd dat de batterij vervangen moet worden?

Als de afstandsbediening niet werkt, hoeft dit niet altijd te betekennen dat de batterij vervangen moet worden. Soms kan de batterij los in de behuizing zitten, of kan het door eenn versleten behuizing komen. Vaak hele kleine microswitch die zich op de printplaat bevinden kunnen los of kapot zijn waardoor uw drukknoppen op de afstandsbedienieng niet meer reageeren. (bijv. open / dicht knop). Een andere oorzaak kan zijn dat de sleutel op nieuw geprogrammeerd moet worden.Wanneer kan de Saab sleutel gedecodeerd raken?

Als er meerdere malen op de knoppen wordt gedrukt, zonder dat u in de buurt bent van uw auto, bijv. als u thuis bent en uw auto op de parkeerplaats staat, buiten het bereik van de afstandsbediening.


Tag: Saab sleutel, Saab sleutel batterij vervangen, Saab 93 sleutel batterij vervangen, Saab 95 sleutel batterij vervangen, Saab 9-3 sleutel batterij vervangen, Saab 9-5 sleutel batterij vervangen, Saab 93 sleutel, Saab 9-3 sleutel, Saab 95 sleutel, Saab 9-5 sleutel, Saab autosleutel, Saab afstandsbedienieng, Saab SmartKey sleutel, Saab centrale vergrendeling, Saab startonderbreker probleem, Saab sleutel programmeren, Saab sleutel synchroniseren

Menu

zamknij

Mijn account

Klantenservice

zamknij

HM-Electronics.nl gebruikt cookies om deze website te analyseren, personaliseren en te verbeteren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te blijven maken van deze website stemt u hiermee in. IK GA AKKOORD