Mercedes W163 Airbag Emulator Simulator Airbag Storing Resetten

Wat is een Mercedes Airbag Emulator / Simulator en waarvoor wordt hij gebruikt?Mercedes W163 Airbag Emulator, SRS lampje resetten

De Mercedes Airbag Emulator zorgt er voor dat na zijn montage een gelijk signaal naar AIRBAG systeem gestuurd wordt, net als de stoelmat dat deed. De Airbag Emulator simuleert een permanent bezette passagiersstoel. Na de montage van de Airbag Simulator zal het hele systeem weer werken (het brandend airbag lampje zal uit gaan) en de Airbag aan de passagierskant zal tijdens ongeval afgaan.
 
LET OP! Na het plaatsen van de simulator mag u geen kinderzitje in de passagiersstoel zetten.
 

Mercedes W163 1997-2003 Airbag Emulator - SRS lampje resetten

De Mercedes Airbag Emulator helpt niet wanneer er een ander element of component in de auto defect is! Wanneer de airbag computer of installatie beschadigd is zal de emulator niet helpen!
 
De Mercedes Aribag Emulator is een diagnostisch hulpmiddel en dient gebruikt te worden om de werking van het airbagsysteem te valideren in de auto. Dankzij Mercedes Airbag Emulator is het ook mogelijk om  te controleren of de SRS fout op het dashboard daadwerkelijk door een beschadigde mat is veroorzaakt!
 
Na de montage van de Mercedes Airbag Emulator zal het airbagmat fout automatisch verdwijnen en het SRS lampje zal uitgaan. 
Mocht na het starten van de auto dit niet gebeuren dan moet de fout gewist worden met speciale diagnostische apparatuur.

b

Heb ik de gordelslot emulator nodig?
Wat is een gordelslot?

De nieuwe type auto's zijn uitgerust met een veiligheidsgordel sensor, deze zorgt er voor dat na het installeren van de Airbag Emulator er een waarschuwing /geluid aan gaat dat de gordel niet om is. Dit komt omdat de computer ziet wanneer de stoel bezet is . Dit probleem wordt opgelost met een gordelslot emulator.

Gordelslot emulator is een perfecte oplossing voor tuning auto’s – kuipstoelen of sportieve veiligheidsgordels.

LET OP!
Zorgt altijd dat de passagier zijn gordel om doet, aangezien dat het gordel geluid uitgeschakeld is. 


Hoe moet Mercedes W163 Airbag Simulator gemonteerd worden - instructie.
 
1. Zorg dat het contact uit staat.
2. Onder de passagiersstoel zoekt naar de stekker van de stoelmat met 3 draden:

  - wit (signaal)
  - bruin (aarde)
  - rood (+ 12V)

3. Haal de stekker eruit en sluit in plaats daarvan de stoelmat emulator aan.

Als de emulator is niet voorzien van een stekker - vervang de draden in de connector volgens de kleuren en/of zoals gemeten door de meter en beschrijvingen op de emulator etiket (GND, + 12V, OUT).

Mercedes W208 1997-2002 Airbag Emulator


Gordelslot emulator - montage

1. Zet het contact uit.
2. Sluit de emulator in stekker. Dit zijn meestal 2 draden, vaak in kleuren blauw en geel.
 
De draden kunnen soms andere kleuren hebben. In het geval van problemen met het vinden van de juiste plug, vind het lood uit gordelslot en deze zal leiden naar de juiste connector.
 
LET OP! 
Wees voorzichtig verwar de gordelslot draad niet met draden van de gordelspanner !!

Tag: srs, lampje, brand, mercedes, W163, storing, betekenis, emulator, simulator, aansluit schema, handleiding, instructie, Mercedes W163 airbag storing uitschakelen, Mercedes W163 passagiersstoel mat kapot, Mercedes W163 Stoelmat sensor, Mercedes W163 Stoelmat emulator, Mercedes W163 sensormat kapot, Mercedes W163 Module airbag sensor mat bijrijderstoel, Mercedes W163 Airbag storing oplossen, Mercedes W163 sensormatje vervangen, Mercedes W163 SRS storing, stoelmat simulator Mercedes W163, zitherkenning Mercedes W163, Mercedes W163 airbag storing sensor stoelmat module, Mercedes W163 airbag lampje uitzetten, srs lampje op dashbord blijft branden W163, airbag module resetten W163, SRS airbag reset W163, W163 seat occupancy sensor

Menu

zamknij

Mijn account

Klantenservice

zamknij

HM-Electronics.nl gebruikt cookies om deze website te analyseren, personaliseren en te verbeteren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te blijven maken van deze website stemt u hiermee in. IK GA AKKOORD