Brandstofniveau Emulator

De emulator emuleert het niveau van benzine in de nieuwe generatie auto's (voornamelijk Franse en

Amerikaanse). Dankzij deze emulator zal de auto (motor) niet stoppen tijdens het rijden op gas.

In de oude generatie auto’s geeft de benzine niveaumeter de ware status van de benzine in de tank aan.
De nieuwe generatie auto’s zijn uitgerust van een boordcomputer via welke de brandstofmeter wordt ingesteld op basis van computerberekeningen. De boordcomputer berekent het brandstofverbruik op basis van de afgelegde afstand en de omstandigheden in de auto en vermindert het benzine niveauweergave op het dashboard.
Wanneer u rijdt op gas onder omstandigheden waarbij het benzineniveau constant is, leest de boordcomputer niet het werkelijke niveau, maar wordt het continu berekend en het benzineniveau op het display wordt verlaagd. Na verloop van tijd beslist de computer in dergelijke omstandigheden over het blokkeren van de besturing en het stoppen van de motor.
De emulator elimineert dit probleem, voorkomt dat de motor stopt. Tijdens het rijden op gas verlaagt de boordcomputer het benzine niveau, maar de emulator herstelt elke keer na het starten van de motor het juiste benzine niveau.

AutoInstallatieschema
MerkModelBCD
CITROËNC2- C3 - Xsara Picasso X  
 C3 Xsara Picasso bouwjaar 2002  X 
PEUGEOT206 - 307X  
 206 bouwjaar 2002
307
406 bouwjaar 2002 
 X 
RENAULTAlle modellen,
behalve Twingo
X  
 Espace bouwjaar 2003  X
MERCEDESML bouwjaar 2004X  
OPELAstra bouwjaar 2002-2003
Vectra bouwjaar 2002-2003 
X  
LEXUSIS200 - RX300X  

 


Installatieschema B

Installatieschema B


Installatieschema C

Installatieschema C


Installatieschema D

Installatieschema D


Tag: Brandstof Niveau meter werkt niet goed, brandstofmeter op 0 terwijl de tank vol zit, Brandstofmeter valt naar 0, brandstofmeter hoe moet je dat repareren, Auto volgetankt, benzine meter op half, Citroen brandstof niveau meter werkt niet goed, citroen brandstofmeter op 0 terwijl de tank vol zit, citroen brandstofmeter valt naar 0, citroen brandstofmeter hoe moet je dat repareren, citroen auto volgetankt, benzine meter op half, Peugeot brandstof niveau meter werkt niet goed, peugeot brandstofmeter op 0 terwijl de tank vol zit, peugeot brandstofmeter valt naar 0, peugeot brandstofmeter hoe moet je dat repareren, peugeot auto volgetankt, benzine meter op half,


//
// // // //
//