Wat is een Mazda Airbag Emulator / Simulator en waarvoor wordt hij gebruikt?
 

Mazda Aribag Emulator is een diagnostisch hulpmiddel en dient gebruikt te worden om de werking van het airbagsysteem te valideren in de auto. Dankzij deze emulator is het ook mogelijk om  te controleren of de SRS fout op het dashboard daadwerkelijk door een beschadigd mat is veroorzaakt. Emulator is niet bedoeld voor permanent instalatie in de auto of ter vervanging van een kapotte passagiersstoel matje.

Mazda Airbag Emulator is een betalbare diagnose hulpmidel dat zorgt er voor dat na zijn montage een gelijk signaal naar airbag systeem gestuurd wordt, net als de stoelmat dat deed. Het hele systeem gaat weer werken (het brandend airbag lampje zal uit gaan) en de airbag aan de passagierskant zal tijdens ongeval ten alle tijden afgaan. Daarnaast emulator simuleert een permanent bezette passagiersstoel.

 Mazda Airbag Emulator / Simulator - Toepassing
 
Emulator is geschitk voor Mazda (tot het jaar 2005): 
- Mazda 2 
- Mazda 3 
- Mazda 5 
- Mazda 6 
- Mazda 8 
- Mazda Demio
- Mazda Axela
- Mazda Premacy
- Mazda Atenza
- Mazda MPV
- Mazda MX-5
- Mazda 323
- Mazda 626 
 
 Mazda Airbag Emulator / Simulator - Aansluiting
 

Mazda Airbag Emulator moet aangesloten worden op de stekker onder de passagiersstoel in plaats van de originele stoelbezettingssensor.

1. Zorg dat het contact uit staat.

2. Onder de passagiersstoel zoekt naar de stekker van de stoelmat met 3 draden:
- wit (signaal)
- bruin (aarde)
- rood (+ 12V)

Voor de aansluiting van de emulator controleer altijd de signalen met een multimeter!

3. Haal de stekker eruit en sluit in plaats daarvan de stoelmat emulator aan.

Na de montage van de Mazda Airbag Emulator zal het airbagmat fout automatisch verdwijnen en het SRS lampje zal uitgaan. Mocht na het starten van de auto dit niet gebeuren dan moet de fout gewist worden met speciale diagnostische apparatuur.

LET OP!
Na het plaatsen van de simulator mag u geen kinderzitje in de passagiersstoel zetten. 

Tag: Mazda airbag emulator, Mazda airbag simulator, Mazda airbag storing verhelpen, Mazda airbag storing resetten, Mazda airbag lampje blijft branden op da dashboard, Mazda airbag lampje knippert, Demio, Axela, Premacy, Atenza, MPV, MX-5, 323, 626

//
// // // //
//